Lyhyt tilastotietopläjäys…

…hirvieläinten metsästykseen liittyvien tietojen keruusta. Kuluvana syksynä on Oma riista -palvelun ottanut käyttöönsä lähes 4.900 metsästysseuraa tai -seuruetta ja lähes 88.000 metsästäjää.
Palveluun on heidän toimestaan tämän syksyn metsästyksen osalta kirjattu jo

  • yli 40.400 kaadettua ja 180.000 havaittua hirveä ja
  • lähes 7.000 kaadettua peuraa.

Näinhän se paljon puhuttu digitalisaatio etenee, ihan käytännössä. Kiitos luottamuksesta!

Avainsanat: , ,

6 ajatusta artikkelista “Lyhyt tilastotietopläjäys…

  1. Ari sanoo:

    Toivottavasti luke ei topeksi metsästäjiltä saamaa luottamusta. Itse n. 100 havaintoa ilmoittaneena.

    Tykkää

  2. Raimo sanoo:

    Hei,
    pystyykö oma riista -palvelussa selaamaan muiden kirjaamia havainoja? Latasimme palveluun riistakameran kuvan ilveksestä ja yritimme päästä ihailemaan muiden otoksia. Emme löytäneet tietämme muiden havaintoihin.

    Tykkää

    • omariistafi sanoo:

      Hei, Raimo. Hyvä kysymys. Yritän avata lyhyesti. Kunkin käyttäjän omaan riistalokiin kirjatut havainnot ovat lähtökohtaisesti yksityisiä tietoja eikä niitä pääse kukaan tarkastelemaan. Jos henkilö metsästää osana seuraa JA hän merkitsee hirvieläin- tai suurpetohavainnon tehdyn hirvenmetsästyksen yhteydessä ja se on tapahtunut seuran alueella, niin seura voi liittää tällaisen havainnon osaksi hirvenmetsästyksen aikana tapahtuvaa tiedonkeruuta. Tällöinkin vain nämä havainnot ovat yksityiskohtaisena nähtävissä seuran sisällä, eivät laajemmin. Kaikista hirvenmetsästyksen aikana kerätyistä havainnoista lasketaan tämän lisäksi Luonnonvarakeskuksen toimesta havaintotiheyskarttoja, joista eivät käy ilmi yksittäiset havainnot.

      Tykkää

    • omariistafi sanoo:

      …ja vielä sellainen lisäys, että olemme tallentaneet kehitysideaksi ominaisuuden, jolla henkilö voisi halutessaan jakaa tietojaan laajemmin. Tälle ei ole toteutusaikataulua. Tässäkin tapauksessa valinta tietojen laajemmasta näkyvyydestä olisi henkilön itse tehtävä.

      Tykkää

  3. Ilpo hakonen sanoo:

    Näin se lähti hienosti käyntiin niistä alun junkutuksista huolimatta ja jopa nekin ovat nyt tyytyväisiä.

    Tykkää

    • omariistafi sanoo:

      Hei, Ilpo. Hienoa kuulla, että käyttäjät ovat kokeneet saavansa hyötyä palvelusta ja siihen tallentamastaan tiedosta. Juuri se on ollut tarkoituksemme, kun Oma riista -palvelua on kehitetty.

      Tykkää

Kommentoi