Miten voimme säästää yli 120.000 euroa metsästäjien rahaa?

riistanhoitomaksulomake
Joka vuosi yli 10.000 metsästäjältä hukkuu riistanhoitomaksun eli arkisuomella metsästyskortin tilisiirtolomake. Ikävään tilanteeseen herätään useimmiten sorsastuksen aloituksen alla – ja silloin asialla on tyypillisesti kova kiire. Tähän asti lomake on pitänyt tilata metsästäjärekisteristä, joka on veloittanut lomakkeen toimittamisesta 12 euroa. Nyt tämä kustannus on kokonaisuudessaan vältettävissä, jos asiakas lataa lomakkeen itse Oma riista -palvelusta.

♦ ♦ ♦

Olemme lisänneet tänään Oma riista -palveluun toiminnon, jolla tilisiirtolomakkeen voi ladata helposti itselleen. Lomakkeen lataustoiminto on näkyvissä vain niille, joilta riistanhoitomaksu on maksamatta (mutta tutkinto vielä voimassa).

Huomaa, että maksulomaketta ei voi ladata kaverille, koska lomake sisältää henkilökohtaisen viitenumeron. Hyvä on muistaa, että viitenumero on myös metsästysvuosikohtainen, joten edellisen vuoden lomaketta tai viitettä ei voi käyttää. Maksusuoritus näkyy Oma riista -palvelussa ja älypuhelinsovelluksessa muutaman päivän viiveellä, joka johtuu maksun siirtoviiveistä pankkien, metsästäjärekisterin ja lopuksi Oma riista -palvelun välillä.

Ladattavasta tilisiirtolomakkeesta löytyy samat, henkilökohtaiset tiedot kuin Metsästäjä-lehden mukana tulevasta tilisiirtolomakkeesta. Voit siis maksaa riistanhoitomaksun kummalla tahansa. Tai sitten olla todella fiksu ja siirtää riistanhoitomaksu e-laskutukseen, jolloin nämä unohdukset ovat kokonaan vältettävissä…

Lomakkeen lataustoiminto löytyy Oma riista -palvelun Omat tiedot -näkymästä, Metsästäjärekisteri -osion alareunasta, kuten ylläolevasta näyttökuvasta käy ilmi. Siitä samaisesta valikosta, josta riistanhoitomaksunsa suorittaneet voivat ladata todistuksen maksetusta metsästyskortista sekä englannin- ja saksankieliset sertifikaatit ulkomailla metsästystä varten.

Pistä vinkki korvan taakse, sillä elokuussa on perimätiedon mukaan taas liikkeellä paljon metsästäjiä, joiden tilisiirtolomakkeen koira söi tai vaimo hukkasi 🙂

Avainsanat: , ,

3 ajatusta artikkelista “Miten voimme säästää yli 120.000 euroa metsästäjien rahaa?

  1. […] Lähde: Miten voimme säästää yli 120.000 euroa metsästäjien rahaa? […]

    Tykkää

  2. Kalevi Jokinen sanoo:

    olen yrittänyt korttia kännykkään mutta salasanaon hukassa.
    väitätte että olette lähettänyt uuden mutta enlöydä mistään (sähköpostista enkä kännykästä.

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: